Pagina's

Woensdag 10 november

Vanochtend een snel ontbijtje bij de Publix gehaald : lekkere verse broodjes, pakjes kaas, bananen en wat te drinken. Voor ons meer als voldoende…elke dag uit ontbijten is niks. Vanaf vrijdag kunnen we lekker in ons eigen appartement ontbijten en ook wat meer variatie aanbrengen.

Na een goed half uur rijden kwamen we bij Busch Gardens. Omdat het nog geen half tien was stonden we in de rij om het parkeerterrein op te mogen. De auto dus lekker vooraan geparkeerd en met het 1e trammetje naar de ingang.

Hier moesten we nog even wachten voordat de poorten opengingen maar daarna konden we toch van start. Ons 1e doel was het Sesamstraat-deel. Thijs heeft zich hier heel goed vermaakt. Hij ging zelfs alleen in de vliegende olifanten! Verder lekker gesprongen op het grote luchtkussen en samen met papa en mama over de hoge luchtbruggen van touw. Ook hebben we de show gekeken van Koekiemonster, Elmo en de andere vriendjes.

Na de show kon je met een aantal characters op de foto. In een speciale fotostudio kon je op de foto met Bert en Elmo. De foto van Elmo was zo schattig, deze hebben we gekocht. De foto is gemaakt voor een groen scherm maar bij het ontwikkelen is deze vervangen door een leuke achtergrond. Bijgaand een foto van de foto.

Vervolgens heeft Thijs zich lekker uitgeleefd in het watergedeelte. Eerst heel voorzichtig met de voetjes door het water maar uiteindelijk op volle snelheid door alle waterfonteinen. Het was nog een hele klus om hem hier weer uit te krijgen.

Bij een soort van BBQ-restaurant lekker geluncht. Hierna zijn we om de beurt in de achtbaan gegaan die recht naar beneden gaat en waarbij je met z’n zessen langs elkaar zit ( ben niet zo goed in het onthouden van de namen…) In een woord geweldig ! Het begin waarbij je stil hangt, loodrecht naar benenden was wel even eng maar daarna ging het super.

De temperatuur was vandaag best warm en de zon scheen goed. Ik had dus wel zin in wat verkoeling dus op naar de Congoriver Rapids. Thijs was ondertussen in slaapgevallen in de buggy. De 1e ronde was ik niet zo nat dus meteen ook maar een 2e keer. Het was vandaag erg rustig in het park…we konden overal direct instappen.

Vervolgens ging Vincent in nog een achtbaan die daar vlakbij lag. Toen we bij de olifanten kwamen werd Thijs weer wakker en zijn we omgedraaid naar het treinstation. We hebben vervolgens een rondje park gedaan met de Serengeti express. Na een matig begin uiteindelijk toch nog best veel dieren gezien. Er was in augustus zelfs een witte neushoorn geboren…echt een scheetje. Helaas hier geen foto van want we zaten net aan de verkeerde kant van de trein.

Na deze treinreis op weg naar de uitgang. Morgenvroeg willen we nog een halve dag teruggaan om het overgeslagen deel nog te bekijken voordat we op weg gaan naar Orlando, Cane Island.

We overnachten vandaag in het Clarion Hotel& Conferencecentre in Tampa, 5 minuten van Busch Gardens vandaan. Het hotel/motel is wat verouderd maar kamers zijn verder netjes. Thijs en ik hebben zelfs nog een half uurtje gezwommen om 17.30. Het kinderbad was erg leuk met een piratenschip en glijbanen maar dit water was niet verwarmd, echt ijskoud. Gelukkig was het gewone bad wel verwarmd en daar even lekker rondgedobbert.

Op het terrein van het hotel zit een TGI Friday dus hier wezen eten. Even een simpele hamburger met bacon voor ons allebei en Thijs heeft lekker zitten smullen van de pizza en fruitsalade. Ik had een lekkere Strawberry Daiquiry die erg lekker smaakte maar die nu naar mijn benen aan het zakken is ( ik drink bijna nooit alcohol!)