Pagina's

Zondag 14 november

Vanmorgen weer rond de klok van 7.15 opgestaan. Een lekker eitje gekookt zodat we beetje een zondagsontbijtje hadden.


Vandaag stond Animal Kingdom op de planning dus rond 8.30 verlieten we Cane Island richting dit mooie park. Voor ons was dit park in 2004 echt de favoriet : mooi aangelegd, leuke thematisering en dan ook nog dieren…wat wil je nog meer.

We stonden weer redelijk vooraan op de parkeerplaats dus we hoefden geen gebruik te maken van de trammetjes op de parkeerplaats. Lopend begaven we ons richting ingang en om iets over 9 waren we binnen.


Ik ben snel richting Afrika gelopen voor fastpasses voor de Kilimanjaro Safari en Vincent en Thijs gingen richting Dinoland. Onderweg hiernaartoe kwamen ze Winnie the Pooh tegen en Thijs was meteen dikke vriendjes. Hij is trouwens voor geen enkel van de karakters bang…hij wilde met iedereen op de foto !!


In Dinoland heeft Thijs samen met Vince rondgevlogen in de dinousaurussen en daarna gingen we om de beurt in Dinosaur, wat een heftige actractie blijft dit toch! Was een beetje vergeten hoe wild het er aan toe ging, en wat een herrie in het donker. Gelukkig hebben we allebei de rit overleefd. Na Dinosaur gingen we richting de safari waar we best wat dieren hebben kunnen spotten. Jammer genoeg was de ineenzakkende brug uit de route verdwenen maar verder hebben we echt genoten. Vooral Thijs vond het erg leuk om in zo’n grote, jeep-vrachtauto te zitten….we moesten vooral erg hard gaan rijden.



Na deze safari en de wandelsafari langs o.a. de gorrilla’s gingen we naar het Festival van de Lion King. Wij zaten in de sectie van de giraffe en ik weet nu dat het geluid van een giraffe wel lijkt op een schaap. Wisten jullie dit ook?

Even gek doen met mama !!
Vervolgens weer verder op ontdekking in Animal Kingdorm richting Aziƫ. Toen we hier in mei 2004 waren was men druk bezig met de attractie Mount Everest, de berg was toen al zichtbaar. Vandaag konden we dus voor het eerst meemaken hoe deze attractie was. Ik was de eerste die het ging ervaren. De wachttijd was 20 minuten dus dat viel erg mee, zeker omdat de wachtrij erg mooi aangekleed was met zelfs een soort van museum over de legendes omtrent de Yeti.

Na een rit voorwaarts hield ineens het spoor op en gingen we in vol geweld achterwaarts. Hierdoor kreeg je zelfs het gevoel dat je over de kop ging maar dit was niet echt zo. Ook Vincent vond de attractie geweldig. Doordat we de parentswitch hadden gekozen kon hij via de fastpass erin en heeft hierdoor de wachtrij niet gezien…dus een volgende keer kan hij eerst de attractie doen.

Bij de Kali Riverrapids ook weer een switch want Thijs was net een paar centimeter te klein. Ik offerde me weer als 1e op en ik kwam echt doorweekt uit de attractie. Er staat ook niet voor niets : you will get wet, you may get soaked ! Ook Vincent was lekker getroffen door het water maar met dit heerlijke weer maakt dit allemaal niet zoveel uit…. je bent zo weer droog met deze heerlijke temperaturen.

Ook Nemo de Musical hebben we met een bezoek vereerd : dat kunnen ze bij Disney wel…mooie shows maken. Echt geweldig hoe ze zo’n show van een half uurtje in elkaar draaien en stuk voor stuk met allemaal goede artiesten.

Thijs begon tijdens deze musical wel weer moe te worden, hij had immers zijn middagdutje overgeslagen ( op 5 minuten tijdens de Lion King na) maar bij het einde was hij weer fris en fruitig en liep heerlijk rond.

Richting uitgang kwamen we langs een caractertrail met Winnie, Eyeoor en Teigetje en dit leverde weer hele mooie plaatjes op. Goed geregeld, 3 caracters en maar 5 minuten hoeven te wachten.

Daarna naar Camp Mickey & Minnie voor foto’s met Mickey Mouse & Pluto. De overige vriendjes bewaren we voor een volgende keer.




Inmiddels was het al weer 5 uur en gingen we richting de Outback voor een lekker avondmaal. Door het invullen van een survey de vorige keer kregen we nu een heerlijke Blooming Onion voor niets. En voor de 1e keer deze vakantie een heerlijk toetje genomen met appel, kaneel, nootjes en ijs. Echt super lekker maar onze buikjes zeggen nu echt plof. Dat wordt dus nog even wachten met naar bed toe gaan !

Morgen een lekker relaxed dagje met uitslapen ( hopelijk), misschien wat zwemmen en ook wat shoppen in waarschijnlijk de Florida Mall.