Pagina's

Vrijdag 26 november

Vannacht had ik slecht geslapen, zelfs nog een uurtje op de DS gespeeld voordat ik weer in slaap kon komen. In het hotel hadden we ’s ochtends een heerlijk, gratis ontbijtje met bagels, muffins, vers gebakken wafels en zelfs een eitje. Samen met een yoghurtje en een jus dus helemaal in orde.


Na het ontbijt terug naar de kamer waar we nog lekker gedoucht hebben en de spullen goed verdeeld hebben over de koffers. Alledrie zijn ze mooi onder het togestane gewicht gebleven. Het was pas 9.30 maar omdat we ook geen zin hadden om op de hotelkamer te blijven besloten we op weg te gaan naar het vliegveld.

Vincent had mij afgezet met de bagage bij de shuttels en daarna de auto ingeleverd. Met een bonnetje van 0,00 kwamen hij en Thijs weer bij mij terug. Alle bagage in de shuttle geladen en op weg naar het vliegveld.

Gisteravond geprobeerd online in te checken maar dit lukte niet. Hier moesten we gebruik maken van de selfservice checkinn. Ook hier kregen we weer een foutmelding waarbij een medewerker onze paspoorten moest controleren. Hierna konden we verder met inchecken en kregen we alle boardingpassen, ook voor de 2e vlucht.

Vervolgens in de rij voor het labellen van de bagage en daarna moest je zelf je bagage naar een dropoff punt brengen. Het was toen pas half elf dus nog meer dan tijd genoeg om ons op de luchthaven bezig te houden.

Ik heb zojuist ook het verslag van gisteren getikt en Thijs zit naar Cars te kijken op de dvd-speler. Helaas hier geen gratis WIFI dus we kunnen de verslagen nog niet plaatsen.


De rest van het verslag tik ik nu op zaterdagochtend 10.30 thuis op de bank.

We zaten op tijd in het vliegtuig voor het vertrek naar JFK ( vertrek was eerder al verschoven naar 14.05 ipv 13.20 , overstaptijd was nog 1 uur en 15 minuten) toen de mededeling kwam dat de co-piloot bij de inspectie van het vliegtuig zag dat er wat mis was met de vleugelwielen. Deze moesten vervangen worden wat een 3 kwartier zou duren. Gelukkig heeft hij tijdens de vlucht nog wat tijd kunnen inhalen maar bij aankomst op JFK moesten alle passagiers voor Brussel als eerste het vliegtuig verlaten ivm de krappe overstaptijd.

We kwamen natuurlijk aan op gate 40 terwijl het vliegtuig naar Brussel stond te wachten bij gate 7. In een rap tempo de afstand afgelegd, met lift omlaag, door lange gang, lift omhoog en toen begonnen ze al om te roepen : final call voor passengers gloudemans, rovers. Doorlopen dus.

Buiten adem kwamen we aan in het vliegtuig, wij waren de een na laatste passagiers die instapten. Geen tijd dus voor een sanitaire stop of wat te eten maar direct door.

Tijdens de vlucht ging alles perfect : goed te eten, Thijs en ik hebben zelfs nog lekker geslapen en Vincent heeft gelezen en met de DS gespeeld.

Na een snel, kort ontbijt landden we rond 7.25 op het vliegveld van Brussel. Binnen 25 minuten stonden we al met onze koffers buiten om te wachten op onze taxi, broer Stefan. Om 9.45 stonden we thuis, in een koud en deels wit Nederland. Dat zal de komende dagen wel even wennen zijn : van korte broeken en slippers naar een dikke winterjas en dichte schoenen.

Donderdag 25 november

Gisteravond lag ik in bed en bedacht me toen ineens dat ik helemaal geen verslag had geschreven!! Dat is me deze vakantie nog niet overkomen. Ik zit daarom nu op de luchthaven van Miami alsnog dit verslag te schrijven.


Nadat we bij het hotel hadden ontbeten gingen we in de auto op zoek naar de weg direct langs de kust. Bij toeval kwamen we toen bij een natuurparkje met een mooie houten boardwalk door de wetlands en langs het water. We hebben hier een wasbeer gezien en ook heel veel eekhoorns. Af en toe had je een mooi uitzicht over het water en in de bomen hoorden we ook heel vaak een soort van ‘gezaag’. Van welk dier dit afkomstig was hebben we echter niet kunnen ontdekken.



Er was ook een leuke speeltuin waar onze Thijs zich lekker heeft vermaakt met de schommels en de glijbanen. Daarna langs een mooie kustweg op weg naar Fort Lauderdale. Je kan trouwens wel merken dat in deze plaatsen zich een hoop rijke Amerikanen zich ophouden. We hebben hier heel veel Porsches, een Lamborghini en veel Audi’s, BMW’s en Mercedessen. Die waren we eerder niet zoveel tegengekomen.

Bij een mooi plekje weer gestopt voor een bezoekje aan het strand. Traditiegetrouw gingen ik en Thijs weer lekker onze zwemspullen aandoen en hebben we ons een uurtje vermaakt aan de waterkant. Vincent had zich geïnstalleerd op een bankje in de schaduw en heeft zich hier even vermaakt met de DS.



Daarna was het doel Fort Lauderdale waar we om 13.30 met de River Queen een boottochtje gingen maken. Rond 12 uur waren we bij de haven en hebben hier onze tickets gekocht. Daarna in de buurt een broodje gekocht waarne we rond 13 uur op de boot konden. De boot was in de stijl van een oude radarboot zoals deze op de Missisippi varen. De tocht ging langs de gigantische huizen en jachten in Fort Lauderdale en daarna naar een klein eilandje. Hier waren wat papegaaien, aapjes te zien en je kon kijken naar het worstelen met een krokodil. Dit eiland was het niet helemaal maar gelukkig gingen we hier na een goed half uur weer weg, terug naar de haven.


Rond 16.30 kwamen we weer aan land en gingen we op weg naar onze laatste hotelovernachting in Florida. Dit hotel was vlakbij het airport dus een makkie voor vanochtend. Na ingecheckt hebben zijn we nog even afgezakt naar Miami Beach voor wat sightseeing. Hier heerlijk over de boulevard getourd maar we hadden niet meer de puf om hier nog veel te doen. Bij de IHOP nog wat gegeten en daarna naar het hotel voor een goede nachtrust.