Pagina's

Woensdag 17 november

Na een lekkere douche en ontbijt op weg naar Islands of Adventure van Universal. We wilden dit park als eerste doen, mede natuurlijk voor het Harry Potter-deel.

In het park voor vandaag een meal-deal aangeschaft. Hier konden we de hele dag gebruik van maken voor het eten. We zijn er wel achter gekomen dat dit niets voor ons is, we zullen het er wel uit hebben gehaald maar we gaan liever gewoon eten als we wat lekkers zien, en niet speciaal bij de uitgekozen 3 restaurants.

In het park gingen we rechtsaf zodat Thijs zich eerst konden vermaken in het Seuss-gedeelte. Hier in een soort treintje geweest, vervolgend in One Fish, Two Fisch ( een soort variant op Dumbo waarbij je ook nog nat kan worden!). Natuurlijk kon Cat in the Hat niet ontbreken. Hij heeft zijn ogen hier uitgekeken.



Na Seuss-landing kwamen we in het oosterse gedeelte waarbij we ook erg hebben moeten lachen om de interactieve fontein. Ook wij konden het mannetje niet vinden maar echt heel goed gedaan. Thijs vond het ook erg grappig!

De shows in dit gedeelte lieten nog even op zich wachten dus daarna op naar het Harry Potter-deel. Dit maakt meteen indruk als je daar binnenloopt: geweldig hoe ze dit dorpje Hogsmead hebben nagebouwd…en zeker om te zien dat er sneeuw op de daken ligt bij 28 graden.



Het kasteel torent hoog boven alles uit. Wij gingen meteen voor The Forbidden Journey. De wachtrij was een makkie, ongeveer 20 minuten wachten maar tijdens het wachten kom je ogen/oren te kort. Via de kassen ga je het kasteel in waarbij je de bewegende schilderijen ziet, je komt Harry & Hermelien onder een verdwijnkleed en ook de professor houdt nog een speech over de gevaren.

Vervolgens kom je in een attractie die gewoon niet te beschrijven is, het is echt een unieke ervaring die je moet meemaken. Kan ook niet goed uitleggen wat het nu is : een achtbaan, een film, een illussie??

Nadien nog want rondgelopen en op naar Jurassic Park. Ook deze waterattractie blijft leuk, zeker die dino aan het eind van de rit maakt je goed aan het schrikken en dan dender je vervolgens naar beneden !

Nu we toch nat waren maar direct door naar de andere waterattracties. Eerst de ‘boomstammen’ waarbij je behoorlijk wat water over je heen krijgt : is het niet van de baan zelf dan wel van de kijkers die ook nog even wat spuiten. En daarna de baan van Popeye en Bluto. In het begin lijkt het een beetje op de Piranha maar deze is er niets bij : wat een wildwaterbaan en je komt hier echt drijfnat uit. Bij deze 2 waterbanen had ik een poncho om gedaan maar desondanks was is ik toch behoorlijk nat.

Spiderman deed het helaas niet, het was nog niet bekend of hij vandaag weer openging dus later nog maar eens proberen. Thijs was ondertussen ook weer wakker geworden en dus weer wat dingen voor hem.

Allereerst de vliegers in het Jurassic Park gedeelte. Hier hingen we in 2 stoeltjes onder de baan en maakte een ritje tussen de bomen. Het ging best hard en je schommelde van links naar rechts maar hij vond het geweldig!! Eindelijk een achtbaan waar hij ook in mocht! Je had z’n snoetje moeten zien glimmen van trots toen hij het aan Vince vertelde.


Daarna in het Harry Potterdorp ook in de kinderachtbaan geweest, ook deze heeft hij met veel plezier gedaan, hoe harder, hoe liever. Ik denk dat onze Thijs ook wel een echte achtbaan liefhebber gaat worden, hij heeft hiervan niet snel schrik.


Bij de show van Sinbad zijn Thijs en ik echter eerder het theater uitgelopen. Hij vond al die onverwachte knallen maar niets…dan is het toch weer een klein ventje van ruim 2 jaar.

Met papa nog een keer in de vliegende vissen en toen was het al weer bijna tijd om te gaan.

Even kijken nog of Spiderman weer open was en toen deze het weer deed snel naar binnen. We konden direct instappen voor deze geweldige ride met 3D-effecten. Ook weer in 1 woord geweldig.

Daarna snel nog even langs Downtown Disney om te kijken of ik mijn gisteren gekochte vest evt. wilde ruilen tegen een maatje kleiner ( niet gedaan), de Macktruck van Duplo gekocht en daarna naar de Walmart voor een paar broodnodige boodschappen.

Morgen weer rustig opstarten, waarschijnlijk zwemmen bij Aquatica en aan het eind van de dag een eerste kennismaking met Epcot.