Pagina's

Maandag 8 november : Miami, Everglades

Veel te vroeg waren we al wakker. Het was pas 4 uur toen onze Thijs al lekker begon te kletsen en ook ikzelf was al een keer eerder wakker geworden. Samen met Thijs daarom lekker Toystory 2 liggen kijken terwijl Vincent nog even een halfuurtje zijn ogen heeft dichtgedaan. Om half zeven zijn we maar lekker in bad gegaan en onder de douche. Tegen 8 uur de spullen weer bij elkaar gepakt en uitgecheckt.

We konden geen goed ontbijtadresje vinden daarom maar de publix binnengegaan. Hier lekkere verse broodjes gekocht met kaas. Ook even een vooraadje appelsap, sinas en cola light ingeslagen en op de parkeerplaats lekker gegeten.

Tegen 10 uur waren we weer terug bij het Holocaust Monument. Onze Thijs liep eerst lekker rond en huppelde zelfs tijdens de hymne in de gang. Aangekomen bij de grote hand met de beelden eromheen werd hij wat stiller….hij vond de hand maar een beetje spannend. Snel met hem weggelopen en het rondje om het water afgemaakt.

Vervolgens op weg naar de Everglades. Omdat we dachten dat onze Thijs een airboatride nog niet zou waarderen ivm de herrie ( voor de stofzuiger loopt hij soms al weg…) kozen we voor Shark Valley waarbij je met een tram een rondtour door de Everglades kan maken.

Tijdens deze 2 uur durende rondrit hebben we vele alligators gezien en ook heel veel mooie, aparte vogels. We hadden een gids die ook over van alles en nog wat uitleg gaf, af en toe met wat humor. Halverwege konden we nog een uitkijktoren beklimmen waarbij je een mooi uitzicht had over de Everglades….wat een uitgestrekt gebied…je kon niet zien waar het eindigde. Bij een korte trail zagen we ook nog een giga alligator die de weg voor iedereen versperde..we moesten toch omdraaien omdat de tram weer ging vertrekken.

Bij het eindpunt ook nog een groot aantal baby-alligators in het water zien liggen. Bij het visitorcentre heeft Thijs ook nog een kleine kleurplaat van een alligator ingekleur. "Nog niet mama..nog even verder kleuren" zei hij toen we weer wilden gaan.

Vervolgens op weg naar Fort Myers waar we logeren in het Courtyard bij Marriot –hotel. Ook hier weer een fijne kamer met een groot Kingbed voor ons en voor Thijs hebben we de sleepingsofa uitgeklapt.

Voor het diner gingen we op weg naar de Outback. In 2004 en 2005 hier ook al diverse keren gegeten en daarom de 1e avond weer in Florida weer gekozen voor de Outback. Dit keer voor de 1e keer de Blooming Onion gekozen als voorgerecht…in 1 woord geweldig.

Verder lekker gegeten met voor mij een steak en voor Vince een lekkere kipfilet met bacon, champignons en kaas overbakken. Je begrijpt wel….een toetje ging er niet meer in. Thijs was aan het eind van zijn latijn in het restaurant dus verder als een paar frietjes kwam hij niet. De kipfingers daarom maar in een doggy-doos mee naar het hotel genomen.

Hier hebben we de beschikking over internet dus even de verslagen bijwerken op ons blog. Thijs was trouwens op de kamer weer superactief en na een potje stoeien met papa ligt hij nu lekker in zijn bed…het zal niet lang meer duren voordat hij slaapt.

Voor morgen even kijken wat we gaan doen. Willen denk ik even naar de Miromar Outlets, Sanibel Island en had ook iets gelezen over een shellfactory met ook allerlei leuke bezigheden. We zien wel wat de dag van morgen brengt.....



Zondag 7 november : een reisdag

Vandaag was dan eindelijk de grote dag. Gisterochtend hebben we precies 24 uur eerder ingecheckt via de website van American Airlines. Volgens de website zouden we vervolgens 2 uur vantevoren op Zaventem aanwezig moeten zijn.

Omdat we toch wat speling wilden hebben vertrokken we rond 6.30 vanuit Best richting Zaventem waarna we om goed 8.00 uur aan de balie stonden om de bagage in te checken. Vanwege het ingaan van de zomertijd in Amerika waren de computers van slag waardoor we nog even moesten wachten. Snel de bagage afgegeven en door de douane gegaan. Even rondgekeken bij de shops en vervolgens ook door de securitycheck. Ondanks dat er een behoorlijke rij stond ging dit erg vlotjes. Alles moest door de scanner, zelfs de buggy en autostoel van onze Thijs. Snel weer de schoenen aan, spullen bij elkaar zoeken en op naar de gate. We hadden geluk : we vertrokken direct vanaf de 1e gate op de terminal dus we hoefden niet ver te lopen. Het vliegtuig stond al klaar aan de gate en rond 10.00 konden we boarden.

Over de vlucht richting Chicago niets dan goeds : we kregen voldoende te drinken en ook het eten smaakte erg goed, vooral de pasta was heerlijk. Onze Thijs heeft het deze 9 uur ook keigoed gedaan in het vliegtuig. Hij heeft heerlijk gespeeld, op zijn eigen dvd-speler Toystory 1 gekeken terwijl wij op het grote scherm Toystory 3 hebben gekeken.

Bij aankomst op Chicago eerst een sanitaire stop gemaakt waardoor we als een van de laatste bij de douane kwamen. Het was niet zo druk en toen de rij bij de locals was verdwenen mochten wij, weer door onze Thijs, uit de rij en naar de beambten daar. Even de gebruikelijke vingerafdrukken en foto, praatje met de beambte over een bekende persoon met een achternaam die op Gloudemans leek, echter geen idee wie hij bedoelde.

Met een kwartier vertraging konden we vervolgens boarden voor Miami. Dit vliegtuig was 3-3 en ook wat krapper als de vorige. De vluchtduur bedroeg uiteindelijk maar 2,5 uur ipv de 3 uur die op het ticket stonden.

Mooi op tijd waren we dan ook op Miami. Hier eerst een enorme route afgelegd voordat we bij de koffers waren. Na 10 minuten begon de band te lopen en zaten onze koffers er als een van de eersten bij.

Koffers verzameld en op weg naar de shuttle voor de huurauto. We konden direct instappen en met een halfvolle bus op weg naar de garage met alle verhuurbedrijven. Bij Alamo was er niemand voor ons, en na het weigeren van de upgrade (in een midsize SUV passen maar 2 kleine koffers….) naar de parkeergarage om een mooie auto uit te zoeken.

Er stonden een aantal Kia Sorento’s en 2 Jeeps. De Kia’s waren echter al bezet en de Jeep vond ik niet mooi. Even naar een medewerker gelopen of er nog andere auto’s waren…tuurlijk… even wachten want er komen zo weer auto’s uit de wasserij. De eerstvolgende auto was een Hyundai Santa Fe, een mooie donkerblauwe auto met meer als voldoende bagageruimte.

Na even een rondje luchthaven de goede weg gevonden naar ons hotel, the Marriott Miami Airport hotel. We kregen een mooie kamer en gingen eigenlijk meteen naar bed, het was toen ook al 22 uur, oftewel 4 uur Nl-tijd, bijna 24 uur op.

Onze Thijs heeft de reis echt geweldig gedaan,we zijn trots op onze kleine vent!