Pagina's

Donderdag 18 november

De planning was om vandaag eerst te gaan zwemmen in Aquatica maar toen we opstonden was het nog erg bewolkt buiten. Na een blik op het Weatherchannel was de voorspelling dat het in de ochtend bewolkt zou blijven met een kans op een bui.

We besloten daarom de planning te veranderen en ook in de ochtend al naar Epcot te gaan. In de ochtend hebben we ons goed vermaakt in Futureworld. Begonnen zijn we met Soarin’ waarbij je in een soort hangglider een vlucht door Californië maakt. Ik zat op de 1e rij en had dus een perfect uitzicht. Ondertussen is Vincent samen met Thijs in de boodjes Living bij the Land geweest.


Na de babyswap ben ik met Thijs naar de show Circle of Life geweest. Toen deze was afgelopen was Vincent ook net klaar van zijn vlucht met Soarin. Vervolgens wilde Thijs graag naar de visjes en dus op naar het Seas-paviljoen. Eerst een rondje gemaakt met Finding Nemo en daarna naar Turtle Talk met Crush. Echt een leuke techniek waarbij Crush met de kinderen praat.

Even rondgekeken bij de aquariums met vissen, roggen, haaien en zelfs dolfijnen. Ik had wel het gevoel dat de dolfijnen het niet erg naar hun zin hadden, ze gingen steeds bij de hekken kijken waarachter nog een paar dolfijnen waren. Vond het wel een beetje zielig.

Na deze dieren even tijd voor actie in Testtrack. Ondertussen dat Vincent de attractie deed ben ik met Thijs bij de auto’s gaan kijken die GM hier tentoonsteld. En je mocht bijna in elke auto plaatsnemen en dat wilde Thijs natuurlijk wel!! Toen kon ik vervolgens mijn rondje rijden en daarna wilden we hier weggaan, maar als het aan Thijs had gelegen kon hij zich hier wel de hele dag vermaken.


Het was inmiddels al weer 12 uur geweest dus nog 1 attractie : Energy of the Universe, voordat we naar Cane Island teruggingen. We wilden immers aan het eind van de middag teruggaan voor de Worldshowcase en de show Reflections of the Earth om 21 uur kijken.

Tegen 13.30 waren we dan ook weer terug op onze basis en na een lekker roereitje voor mij en een boterham voor Thijs zijn we even gaan rusten. Ondanks dat Thijs zei dat hij niet moe was heeft hij toch lekker geslapen. Om 15.30 hebben we hem weer wakker gemaakt en om iets over 16 waren we weer terug bij Epcot. We konden bijna vooraan parkeren dus we hoeven geen gebruik te maken van het trammetje.

Als eerste nu in de attractie in de bol, best leuk gedaan, vooral het einde waarbij men gebruik maakte van de eerder gemaakte foto’s. Vervolgens wilde Vincent wel een missie naar Mars maken. Ikzelf ben niet zo van de simulators dus hij mag lekker alleen gaan. Samen met Thijs ons goed vermaakt in de interactieve ruimte bij Mission to Mars. We hebben oma en opa nog een klein filmpje gestuurd en Thijs heeft zich goed vermaakt in een klim/kruiptoren.

Na deze missie een hapje gegeten en toen konden we starten aan onze reis om de wereld. Inmiddels was het al weer 18 uur geweest dus het was buiten helemaal donker en dat is wel extra mooi, met alle verlichting.



Een boottochtje in Mexico met Donald Duck, samen met Thijs in Noorwegen met de ‘boot van de glijbaan’ oftewel Malström. Daarna op ons gemak het rondje gelopen en af en toe wat bekeken. Helaas waren de chinese kinderen er vandaag niet, in 2004 hebben we hier lang staan kijken maar donderdag was blijkbaar een vrije dag.

In China een mooie 360 graden film gekeken, wat een indrukwekkend en afwisselend landschap. Ooit willen we hier ook nog wel eens naartoe maar ja, we willen zoveel….

Het begon wel flink af te koelen dus ik was blij dat we vesten mee hadden genomen en later op de avond zelfs nog een grote warme chocolademelk gedronken om wat op te warmen .Vincent had trouwens nergens last van, die liep nog lekker in zijn shirt rond.

Om 20.30 hadden we vlakbij Engeland een mooi plekje gevonden om lluminations: Reflections of the Earth te kijken. Echter toen het begon met flink vuurwerk met bijbehorende knallen vond Thijs het niet meer zo leuk : hij wilde weg.


Omdat we ons ventje het echt niet leuk vond besloten we maar richting de uitgang te lopen. Onderweg nog wel even staan kijken naar die mooie wereldbol met zijn projecties (de bal is wel mooi mama) maar toen het vuurwerk begon toch maar direct naar de uitgang gelopen.

Tegen 21.45 weer terug op Cane Island en dadelijk meteen erin omdat we morgenvroeg gaan ontbijten bij Cape May, samen met Minnie, Donald en Pluto. Daarna gaan we lekker zwemmen en voor de rest van de dag zien we het verder wel.