Pagina's

Vrijdag 12 november

Iedereen bedankt trouwens voor de reacties, erg leuk om te lezen!

Vannmorgen werden we rond 7 uur wakker. Een mooie tijd om op te staan en ons op ons gemak klaar te maken voor onze 1e dag in Disney. Lekker ontbijten met wit brood, kaas, honeyham en voor Thijs Nuttella. Thijs had er wel een lekkere smeerboel van gemaakt.

We hebben vandaag gekozen voor het Magic Kingdom, volgens TGM vandaag een van de beste keuzes. We kwamen precies om 9 uur bij de entreepoorten aan en gingen op weg naar Fantasyland. Hier een groot deel van de attracties gedaan : Dumbo, Sneeuwwitje, Mickeys Philharmonic, Peter Pan, de carroussel. Winny the Pooh was gesloten maar volgens de medewerkster gaat deze volgende week weer open. Natuurlijk kon It’s a small World niet ontbreken!
Thijs zal wel eens bestuderen wat we hierna gaan doen....
Ook even een kijkje genomen bij Toontown. Het huisje van Minnie hebben we bezocht maar het was hier overal best wel druk. Toen we de trein zagen aankomen zijn we hier snel ingestapt, even uitrusten tijdens een half rondje park. Bij Frontierland zijn we weer uitgestapt.

Lekker gegeten met een hamburger die je zelf nog kon ‘aankleden’ met gebakken uien, champignons, tomaten, sla, kaas etc.
Thijs vermaakt zich wel met z'n autos
Hierna was het even tijd voor papa en mama. Ik ben als eerste in Splashmountain gegaan, ik zat op de 1e rij en werd daar behoorlijk nat. Daarna ging Vince een rondje maken en hij bleef jammergenoeg behoorlijk droog.

Met de fastpassen voor BigThunderMountain hoefden we hier niet lang te wachten. De wachttijd viel trouwens toch overal erg mee, gemiddeld zo’n 20 minuten maar vaak ook korter. De baan was wel een stuk rustiger als in Parijs maar toch erg leuk.

Daarna liepen we naar the Hall of Presidents. In 2004 zijn we hier niet in geweest en ik was toch wel nieuwsgierig naar Barack Obama. Thijs lag net te slapen dus ik heb de show alleen gekeken. Een vertelling over een aantal presidenten van Amerika en vervolgens was van alle ( als ik niet vergis 43) presidenten een pop te zien. De huidige president Barack Obama hield ook nog een toespraak. Wel grappig dat al die Amerikanen vervolgens gaan applaudiseren, ik dacht dat hij inmiddels ook niet meer zo populair was maar blijkbaar valt dit toch nog wel mee.

Toen ik uit de show kwam was het bijna 15 uur en dan zou de parade beginnen. Vince had zich mooi geïnstalleerd op een verhoging waar 2 schommelstoelen stonden. We hadden hier een goed uitzicht op de parade en zaten nog lekker relaxed ook. Thijs sliep ondanks alle muziek gewoon door.


Vervolgens op weg naar Adventureisland. Hier een Pineapplefloat genomen, het ijs was erg lekker maar het ananassap daarna was erg zuur. Thijs was ondertussen ook weer wakker geworden en samen zijn we toen op cruise gegaan over de Jungleriver. Hier zagen we o.a. olifanten en nijlpaarden.



Inmiddels liep het al weer tegen 17 uur en besloten we richting huis te gaan. We zijn nog even gestopt bij een outletcentrum en hier hebben we gegeten op het Foodcourt. Daarna niet meer geshopt want Thijs begon erg moe te worden dus op naar Cane Island. Inmiddels is het 20 uur en ligt onze grote vriend na wat strubbelingen op 1 oor.


Vince heeft zich op de bank geïnstalleerd met een boek en dat ga ik zo ook eens doen. Voor morgen staat Seaworld op de planning.