Pagina's

Maandag 8 november : Miami, Everglades

Veel te vroeg waren we al wakker. Het was pas 4 uur toen onze Thijs al lekker begon te kletsen en ook ikzelf was al een keer eerder wakker geworden. Samen met Thijs daarom lekker Toystory 2 liggen kijken terwijl Vincent nog even een halfuurtje zijn ogen heeft dichtgedaan. Om half zeven zijn we maar lekker in bad gegaan en onder de douche. Tegen 8 uur de spullen weer bij elkaar gepakt en uitgecheckt.

We konden geen goed ontbijtadresje vinden daarom maar de publix binnengegaan. Hier lekkere verse broodjes gekocht met kaas. Ook even een vooraadje appelsap, sinas en cola light ingeslagen en op de parkeerplaats lekker gegeten.

Tegen 10 uur waren we weer terug bij het Holocaust Monument. Onze Thijs liep eerst lekker rond en huppelde zelfs tijdens de hymne in de gang. Aangekomen bij de grote hand met de beelden eromheen werd hij wat stiller….hij vond de hand maar een beetje spannend. Snel met hem weggelopen en het rondje om het water afgemaakt.

Vervolgens op weg naar de Everglades. Omdat we dachten dat onze Thijs een airboatride nog niet zou waarderen ivm de herrie ( voor de stofzuiger loopt hij soms al weg…) kozen we voor Shark Valley waarbij je met een tram een rondtour door de Everglades kan maken.

Tijdens deze 2 uur durende rondrit hebben we vele alligators gezien en ook heel veel mooie, aparte vogels. We hadden een gids die ook over van alles en nog wat uitleg gaf, af en toe met wat humor. Halverwege konden we nog een uitkijktoren beklimmen waarbij je een mooi uitzicht had over de Everglades….wat een uitgestrekt gebied…je kon niet zien waar het eindigde. Bij een korte trail zagen we ook nog een giga alligator die de weg voor iedereen versperde..we moesten toch omdraaien omdat de tram weer ging vertrekken.

Bij het eindpunt ook nog een groot aantal baby-alligators in het water zien liggen. Bij het visitorcentre heeft Thijs ook nog een kleine kleurplaat van een alligator ingekleur. "Nog niet mama..nog even verder kleuren" zei hij toen we weer wilden gaan.

Vervolgens op weg naar Fort Myers waar we logeren in het Courtyard bij Marriot –hotel. Ook hier weer een fijne kamer met een groot Kingbed voor ons en voor Thijs hebben we de sleepingsofa uitgeklapt.

Voor het diner gingen we op weg naar de Outback. In 2004 en 2005 hier ook al diverse keren gegeten en daarom de 1e avond weer in Florida weer gekozen voor de Outback. Dit keer voor de 1e keer de Blooming Onion gekozen als voorgerecht…in 1 woord geweldig.

Verder lekker gegeten met voor mij een steak en voor Vince een lekkere kipfilet met bacon, champignons en kaas overbakken. Je begrijpt wel….een toetje ging er niet meer in. Thijs was aan het eind van zijn latijn in het restaurant dus verder als een paar frietjes kwam hij niet. De kipfingers daarom maar in een doggy-doos mee naar het hotel genomen.

Hier hebben we de beschikking over internet dus even de verslagen bijwerken op ons blog. Thijs was trouwens op de kamer weer superactief en na een potje stoeien met papa ligt hij nu lekker in zijn bed…het zal niet lang meer duren voordat hij slaapt.

Voor morgen even kijken wat we gaan doen. Willen denk ik even naar de Miromar Outlets, Sanibel Island en had ook iets gelezen over een shellfactory met ook allerlei leuke bezigheden. We zien wel wat de dag van morgen brengt.....



10 opmerkingen:

  1. Hee Dianne!
    Wel foto's plaatsen hè!
    Als we niet mee mogen willen we foto's zien!
    Groeten aan de mannen.
    Peter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aanmelden lukt nu wel, dan ben ik niet meer 'anoniem'

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alle goeie dingen in drieën!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Dianne,
    Leuk om je verslag te lezen. Lekker geschreven. Zoals Peter al schreef, we willen wel de foto's zien hoor ;-)
    Ben benieuwd naar de rest van jullie reis.
    Groetjes, Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  5. volledig mee akkoord :) op de blog is niets aan te merken. buiten de foto's :) ik zou de midsize al eens willen zien ...

    dus, laat maar komen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En dus weer een " verslaafde" erbij voor de Blooming Onion, het water loopt me nu al in de mond...

    Leuk dat jullie zoveel gators hebben gespot, en ook ik zal nog maar eens opperen dat foto's in je blog erg leuk zijn voor de lezer :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Dianne, Vincent en Thijs.Heb jullie verslag gelezen. Leuk hoor. Fijn dat Thijs het zo goed gedaan heeft in het vliegtuig, toch een lange zit.
    Ik blijf jullie volgen natuurlijk. Heel veel gr. van Joke en xxxxx voor Thijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. een extra reactie kon niet uitblijven nu ik de foto's heb gezien :) het zijn hele leuke en mooie foto's die de sfeer goed weergeven !! geniet ervan !!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En ik sluit me aan bij mijn voorganger.. helemaal top !!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben ook helemaal blij met de foto's!

    BeantwoordenVerwijderen